24-07-08

België als confederatie?

Federatie, confederatie of onafhankelijke republieken?

zit ik juist als ik stel dat separatisme een politieke beweging/strijd is die streeft naar méér onafhankelijkheid en méér zelfbestuur, terwijl de uitkomst van deze strijd zoiezo het confederale model blijkt te zijn - volgens wat we hebben kunnen zien doorheen de geschiedenis?

maar een confederatie kan ik niet zien voortvloeien uit een federale staat, vermits de machtsbelangen dan immers binnen het voortbestaan van de grootgrondgebiedelijke unie zitten.

een confederatie zie ik enkel ontstaan uit een volledig zelfbestuur, dat later gezamenlijke belangen ziet met andere onafhankelijke buurstaten - niet dat ik voorstander ben van de confederatie zoals wij ze kennen

het gevaar van een belgische confederatie is dat ze toelaat dat de unioniserende krachten nog steeds een wettelijke macht en strijd kunnen uitvoeren in de parlementen

in de confederatie kan gemakkelijk een unioniserende 'integratie' plaatsvinden die leidt tot de unie. maw, verdragen worden gemakkelijk omgezet in supranationale instellingen, ofte, de confederatie wordt gemakkelijk terug omgezet in de federatie.

In de vlaamse onafhankelijkheidsstrijd is het aldus aangewezen geen genoegen te nemen met een confederaal belgië

Men zou in de toekomst in élke onafhankelijke republiek grondwettelijk moeten vaststellen dat het ontoelaatbaar is supranationale instellingen te installeren, en alle samenwerking te laten baseren op samenwerkingsverdragen.

Enkel dan wordt het gevaar van de grootgrondgebiedelijke grote staat waar het kleine individu niets meer te zeggen heeft ontweken, en enkel dan wordt politiek terug gevoerd rond de politieke discussie, en niet rond de communautaire machtsspelletjes. Het onafhankelijkheidsstreven is een strijd tegen het politieke tijdsverlies in zaken die er toch niet toe doen... want geef toe, wat hebben we nu aan unionaire belgicistische en europeanistische vlaggenzwaaiers?

Commentaren

politiek is een job als een ander,het voordeel je bent vrijgesteld van fouten,politieke onschendbaarheid,een zaak mag je niet doen ,over de belgen zelf spreken die de speelbal zijn van onze zo labiele economie.schande dat vakbonden een eigen bedrijf zijn geworden die hun ontstaan verloochend hebben en niet teidig afscheid hebben genomen van het slagveld,waardoor geen eigen bedrijven meer zijn,als we met de bedrijven klaar zijn zullen ze wel zien,en de belg ziet.
ik,zag velen vertrekken en het goed stellen,het is een spel,bewerk de burger zodat hij niet meer weet waarover het gaat.ik herriner mij niet meer sinds wanneer het niet over vreemdelingen gaat?in ieder geval weet ik wel dat er nergens meer racisme bestaat als onder belgen zelf naast hun deur;het is de domheid van de belg om zijn eigen vuil weg te steken dat leid tot multicuturele samenleving;waar in de geschiedenis is dit reeds gelukt.het extreme punt is dat het steeds de belgische politiek is die zich als kleine man graag manifesteerd om zijn pensioen als politieker veilig te stellen en zich zo graag voorbeeldig toont tegenover buitenland omdat zei ,je bekijkt het maar,zo veel misdeden in het buitenland,moeten wij jongere belgen daar voor boeten en ons land afgeven,of zouden wij ook beter de schuldigen uitleveren van vele afrikaanse vreedheden en verijkingen.bekijk je ouders en familie maar eens,stel de vraag bij je zelf,of geef ook aan ons de integratie voordelen die wij moeten ondergaan door idioten als politieke voorbeelden die hun eigen volk zelfs niet kunnen verdedigen in de dagelijkse zin van huisvader of moeder,hoe kan je en land leiden als je zelf impotent of frigide bent en nog nooit geleeft hebt

Gepost door: uytborck claudine | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.